Wat is Body Stress Release?

Wat is Body Stress Release?

Body stress (vastgezette spierspanning) ontstaat wanneer het lichaam er niet in slaagt overbelasting door stress te verwerken. Dit kan gebeuren door een val, ongeluk, langdurig verkeerde werkhouding, mentale of emotionele overbelasting of stress door het inademen van chemische stoffen. Deze stress wordt in het lichaam vastgezet. Zenuwbanen kunnen hierdoor bekneld raken waardoor goede communicatie met de hersenen verstoord wordt. Het resultaat: klachten van allerlei aard. Door Body Stress Release (BSR) toe te passen wordt de spierspanning losgelaten, de zenuwbanen komen vrij, de communicatie met de hersenen kan herstellen en het zelfhelend vermogen van het lichaam verbetert, waardoor klachten verdwijnen.

Body Stress Release (BSR) maakt gebruik van een speciale, comfortabele behandelbank. Je hoeft hier niet op te klimmen, maar je staat tegen de verticaal geplaatste bank, die dan in horizontale stand wordt gebracht. Tijdens de release blijft je volledig gekleed, ook de schoenen blijven aan.

Ik begin met een aantal lichte druktesten om nauwkeurig de juiste plaats en richting van de opgeslagen spierspanning te bepalen. Het lichaam werkt namelijk als een spierrespons mechanisme en verstrekt zelf de benodigde informatie. Daarna stimuleer ik het lichaam om de opgeslagen spanning los te laten door lichte maar zekere drukimpulsen. De Body Stress Release techniek is verbazingwekkend zacht en vriendelijk.

Het aantal releases is niet te voorspellen omdat het een individueel proces is. Het proces wordt altijd gestart met drie releases binnen elf dagen. Meestal zal spanning die recent is ontstaan, sneller loslaten dan spanning die gedurende langere tijd is opgebouwd. De praktijk wijst uit dat veel cliënten na een paar sessies een positief effect ervaren maar soms duurt dat wat langer. Baby’s en kinderen reageren in de regel snel.

Als het goed gaat, zullen de releases met steeds grotere tussenpozen plaatsvinden. Net zolang totdat je jouw gezondheid weer als goed beschouwt en de vitaliteit terug is. Daarna is het raadzaam om een aantal keren per jaar terug te komen om te voorkomen dat nieuw opgedane spanning zich weer gaat vastzetten.