Ervaring Body Stress Release

Sinds enkele jaren heb ik regelmatig last van rugklachten en uitstraling naar mijn been. De diagnose stelde een hernia vast. Door middel van fysiotherapie, rugscholing, dagelijkse buikspieroefeningen en chiropractie probeerde ik bijna 2 jaar lang de klachten te verminderen. Maar dit alles had eigenlijk maar weinig resultaat. Regelmatig zat mijn rug zo vast dat ik op handen en voeten door het huis heen kroop en dan duurde het dagen voordat ik weer een beetje op de been was. Het werk in mijn kookwinkel in Naaldwijk was hierdoor moeilijk vol te houden en heb de laatste jaren ook menigmaal weken tot maanden niet of nauwelijks kunnen werken.

Via via had ik wel eens van BSR (Body Stress Release) gehoord, ik heb gezocht op internet wat dit allemaal inhield en dat klonk wel goed. Afgelopen oktober heb ik, na weer 2 maanden veel pijn getrotseerd te hebben de stap genomen om dit te gaan proberen.

Na een uitgebreid gesprek begon de behandeling. En dat was een bijzondere ervaring. Steeds drukte Linda op een spier om daarna mijn voeten te bewegen…raar maar ik liet het maar over mij heen komen. (Ik moest wel aan haar kwijt dat ik het allemaal erg vreemd vond en er mijn bedenkingen over had. Maar goed je moet het een kans geven). Later drukte ze met redelijke kracht op bepaalde spieren, overigens zonder mij pijn te doen. Zo nam ze mijn hele body onder handen en na een behandeling van een half uur  volgde nog een gesprekje met haar conclusies. BSR is een proces dat een aantal sessies nodig heeft alvorens je resultaat boekt en we maakten een aantal nieuwe afspraken. Tijdens de sessies hoorde ik van haar de verhalen over de BSR opleiding die zij volgde in Zuid Afrika, de enige plaats ter wereld waar je het kan leren.

Het resultaat? Na 3x begon ik te merken dat de uitstraling in het been veel minder werd en dat ik mij steeds beter kon bewegen. Als positieve bijkomstigheid merkte ik ook nog op dat ik mij veel relaxter ging voelen. In 3 maanden tijd ben ik 9 x bij Linda geweest en ik ben nu vrijwel geheel klachten vrij. We bouwen nu de behandelingen af naar 1x per maand.Dankzij BSR heb ik mij in 2 jaar niet zo goed gevoeld, ik ben weer heerlijk aan het werk en ik deel aan iedereen die ik tegenkom met gezondheidsklachten foldertjes uit van BSR.

Heeft u gezondheidsklachten waar de artsen geen raad mee weten? Ik zou zeggen: probeer BSR!

Marian