Kramp en slecht slapen

Body Stress Release ‘vrij van spanning, voluit leven’
Klinkt nogal ‘zweverig’, vind je niet? En als je dan een BSR-behandeling krijgt, wordt het nog zweveriger: met lichte druktesten wordt gekeken waar en in welke richting je spierspanning zit en dat wordt bepaald door te kijken naar je voeten?!?

Het hele verhaal eromheen is verder echt helemaal niét zweverig: de BSR practioner kan heel duidelijk uitleggen hoe het werkt en waarom je klachten kunnen verdwijnen. En als die BSR practioner dan ook nog een goede vriendin van je is die zelf helemaal niét zweverig is en een praktijk gaat opzetten (juist ómdat zij zelf heel veel baat heeft gehad bij BSR na haar auto-ongeluk), dan ga je het toch proberen.

En dan wordt er door dat BSR een heel proces in je lichaam op gang gebracht. In het begin ben je niet altijd blij: de klachten verergeren (soms) en oude klachten komen terug. Help, denk je dan, maar dat hoort erbij: no feeling, no healing…. Mijn chronische, zeurende klacht in mijn linker SI-gewricht kwam bijvoorbeeld héél erg, maar slechts heel kortstondig (een paar dagen) terug en daarna was hij totaal verdwenen. De pijn in mijn linker schouder van een oude slijmbeursontsteking kwam terug (en ja….toen dacht ik echt HELP), maar dat duurde twee dagen en daarna was mijn schouder als herboren. De regelmatig vage (en soms erge) pijn in mijn onderrug: verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik had altijd een ‘kikker in mijn keel’ en een vieze smaak: verdwenen. En zo zijn er nog een heleboel vage klachten en klachtjes (nekpijn bijvoorbeeld, had ik ook al vanaf de middelbare school) die vrijwel allemaal verdwenen of aan het verdwijnen zijn.

Wat me al helemaal in het begin deed besluiten dit proces vol te gaan houden, was mijn taille. Nou zal ik nooit een slanke den worden met maatje 36, maar ongeveer het eerste wat gebeurde is dat mijn buik veel stakker werd. En een paar weken later volgden ook de kilo’s: zonder dieet viel ik vijf kilo af, mooi meegenomen toch?

Maar waar doe ik het nu echt voor? Al van kinds af aan heb ik heel erg pijn in mijn heup (een soort kramp) tijdens het slapen. En niet alleen in de heup waar ik op lig, maar ook in de heup waar ik niét op lig?!? Overdag heb ik totaal nergens last van en kan ik niet eens aanwijzen waar het zit, maar zodra ik een paar minuten in bed lig, begint het. Echt verschrikkelijk. Het houdt me voortdurend uit m’n slaap of ik word wakker van de pijn. Ik ben hiermee al bij diverse fysiotherapeuten geweest, vele oefeningen gedaan, acupunctuur gehad, maar niemand heeft mij kunnen helpen. Ze weten gewoon niet wat het is. En BSR dan? BSR heeft er wél een duidelijke verklaring voor. En inmiddels durf ik ook te zeggen: BSR helpt mij wél van die pijn af! Ik heb wel een lange adem nodig (maar ja, ik had deze klachten dan ook al van kinds af aan…), maar er zijn nu pijnloze nachten bij, echt een verademing! Het begon ermee dat de kramp verplaatste van mijn heup naar mijn knie. Toen kwam de kramp niet na een paar minuten al, maar pas veel later in de nacht (ook al heerlijk!). En nu zijn er nachten dat ik gewoon géén pijn heb, ik weet niet wat me overkomt…

Dus voor mij is BSR ‘vrij van spanning, voluit leven én slapen’!

En dan mijn voetblessure. Al sinds mei vorig jaar heb ik een dusdanige blessure onder mijn voet dat ik elke stap die ik loop pijn heb. En ook mijn één na favorietste hobby (hardlopen) niet kan uitvoeren. En dat vind ik echt vreselijk. Heel lang heb ik gedacht: BSR helpt voor een heleboel dingen, maar daarvoor kan het nooit helpen (ik heb tenslotte een paar gewrichtskapsels beschadigd aldus de podotherapeut). Maar afgelopen zondag kwam ik thuis en toen dacht ik ineens: hé, ik voel geen pijn in mijn voet! En dat terwijl ik die dag op gewone schoenen (zonder speciaal zooltje) gelopen had. Inmiddels is het dinsdag en ik loop nu al de derde dag op gewone schoenen en: géén pijn!!!! Heerlijk om gewoon weer een keer nette schoenen aan te kunnen en dan ook nog geen pijn te hebben (en verbazingwekkend dat het niemand opvalt dat ik niet meer op m’n gymschoenen loop….).

Dus hopelijk is BSR voor mij binnenkort ‘vrij van spanning, voluit leven, slapen én hardlopen!’

Vrouw, 47 jaar