Rugklachten

Vanaf november 2011 ben ik onder behandeling bij Linda. Ik heb inmiddels  (maart 2012) 8 releases gehad en ben zeer enthousiast over de resultaten van BSR.

Na een rugoperatie, 38 jaar geleden, ben ik door diverse therapeuten behandeld om de klachten die ik had zoveel mogelijk te beperken. De laatste 20 jaar heb ik, dankzij manuele therapie, redelijk kunnen functioneren maar de pijn kwam altijd weer terug. Met vaste regelmaat moest ik behandelingen ondergaan, om mijn vastgelopen rug inclusief pijnen weer tot een aanvaardbaar niveau terug te brengen.

Door de ‘stress releases’ bij Linda, heb ik een strak korset uitgetrokken en dit ingewisseld voor een luchtig zomerjurkje. De pijnen in rug en nek waren al na twee behandelingen zodanig verminderd, dat ik besloot geen manuele therapie meer te volgen. De kwaliteit van leven is met sprongen vooruit gegaan. De energie die ik voorheen moest inzetten om op de been te blijven, kan ik nu gebruiken voor leuke activiteiten.

Terugkijkend besef ik nu dat mijn lichaam vele jaren gebukt ging onder opgebouwde stress. Als gevolg hiervan hebben de pijnen zichzelf in stand gehouden. Pogingen om de stress te verminderen door meditatie, yoga en Tai Chi waren niet helemaal zonder resultaat, maar bereikten nooit het diepe niveau van ontspanning dat ik ervaar als gevolg van de BSR-releases. Het feit dat de pijnen niet meer terugkomen is iedere dag weer een cadeautje.

Omdat de klachten sterk zijn verminderd, heb ik steeds minder releases nodig.
In overleg met Linda wordt bekeken hoe het behandelritme voor mij het beste werkt.

BSR is een reis langs onbekende bestemmingen, maar voor mij een die ik nooit zou willen missen.
Ik ben een gelukkig mens.

Astrid v.d. Ven
62 jaar